Pompoen-gember-walnoot jam

Ingrediënten:
1kg pompoenen, geschild en ontdaan van zaadjes in plakjes
1 kg inmaaksuiker
75 gram stukjes walnoot
geraspte schil en sap van 1 citroen
30 gram gemberwortel

doe de pompoen, suiker citroenschil en-sap en de walnoten in een pan en laat staan tot de volgende dag. Sla de volgende dag de gemberwortel met een hamer fijn en stop de stukjes in een mousselinen zakje. Doe dit in de pan. Roer- op een laag vuur- tot alle suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat zacht sudderen tot de pompoen helemaal doorschijnt. Stort de massa in een koude kom. Verwijder het zakje met gember en schep de jam in warme, gesteriliseerde jampotten. Sluit de potten als ze nog warm zijn; plak de stikker erop als ze koud zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s