Pompoensoep

Ingrediënten:

750 gram pompoen, in stukjes
15 gram boter
1 ui
1 rode paprika
1 prei
1 teentje knoflook
1 liter kippenbouillon
zout en vers gemalen zwarte peper
kerriepoeder
paprikapoeder

kook de pompoenstukjes gaar in de kippenbouillon en pureer het geheel daarna met een staafmixer of blender. Smelt de boter en fruit hierna zachtjes de ui, prei, paprika en knoflook waarna dit kan worden toegevoegd aan de pompoenpuree met bouillon. voeg voor de smaak kerrie- en paprikapoeder en eventueel peper en zout toe.

Tip: Voeg eens wat stukjes kip of spek toe. Eventueel opdienen met croutons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s