Activiteiten
HERFSTWORKSHOP BIJ POMPOENERIE BEST
Ma 14-10 Di 15-10 Wo 16-10 Do 17-10 en Vr 18-10
VANAF 19.00 UUR
Deze workshop is in ons pompoenencafé, inclusief koffie/thee met wat lekker en tijdens de workshop zal er een hapje en een drankje worden geserveerd. Kosten zijn € 25,00 (foto 1 t/m 3) en € 35,00 (foto 4 t/m 6)
Graag vooraf even aanmelden via info@pompoeneriebest.nl of telefonisch via 06-53961078.
Andere data zijn in overleg. Bel even wat de mogelijkheden zijn.
Halloween Uitsnijdagen 2019
Griezel mee tijdens de Halloween Pompoen Uitsnijdagen 2019
Kom en griezel gezellig mee en volg onder begeleiding een workshop pompoen uitsnijden.
Laat je fantasie de vrije loop. En als het donker wordt kun je een lichtje in de pompoen doen en dan licht het hele gezicht op.
De Halloween Pompoen Uitsnijdagen zijn van 14 oktober tot en met 18 oktober 2019.
U kunt bij ons terecht van 10:00 tot en met 16:00 uur. Andere dagen in overleg.
Vergeet je fototoestel niet mee te nemen om het eindresultaat vast te leggen.
Tijdens de Halloween Pompoendagen is het café geopend.
Hier kunt u lekker koffie, chocolademelk of wat anders drinken en heerlijk genieten.
Uiteraard serveren we ook pompoensoep en pompoencake.
Prijs
De workshop kost € 10,- inclusief een pompoen, snijsetje te leen, iets lekkers en wat te drinken.
Graag aanmelden via info@pompoeneriebest.nl wanneer je wil komen (datum en voor- of na de middag) en met hoeveel personen.
Pompoenendagen 2019 (Herfstvakantie)
Maandag 14 oktober tot en met Zondag 20 oktober 2019. Bij pompoenerie zijn vele pompoenen en kalebassen verkrijgbaar.
Ook tijdens de herfstvakantie zijn er workshops te volgen. Zie onze website.
Pompoenerie Best zal ook de keuken induiken voor ambachtelijke pompoenlekkernijen.
• Pompoensoep
• Pompoenjam
• Pompoenchutney
• Pompoencake
Alle recepten hiervan zijn te vinden …… behalve het geheime recept van de pompoencake!
Bij ons kunt u in onze vernieuwde Orangerie zitten genieten van koffie of thee met pompoencake, pompoensoep of van overheerlijke hachee met pompoen. Kom gezelllig eens bij ons aan.
Pompoenen zijn heerlijk om te verwerken in verschillende gerechten, maar hebben ook een hoge decoratieve waarde.
De pompoenen en de pompoenlekkernijen zijn tijdens de pompoendagen bij ons verkrijgbaar. Uw fiets of auto parkeert u gratis op loopafstand. De Pompoendagen zijn van maandag 14 oktober tot en met zondag 20 oktober van 10.00 - 17.00 uur op het terrein van Pompoenerie Best aan de Broekstraat 13.
Pompoensoep
Ingrediënten:
750 gram pompoen, in stukjes
15 gram boter
1 ui
1 rode paprika
1 prei
1 teentje knoflook
1 liter kippenbouillon
zout en vers gemalen zwarte peper
kerriepoeder
paprikapoeder
kook de pompoenstukjes gaar in de kippenbouillon en pureer het geheel daarna met een staafmixer of blender. Smelt de boter en fruit hierna zachtjes de ui, prei, paprika en knoflook waarna dit kan worden toegevoegd aan de pompoenpuree met bouillon. voeg voor de smaak kerrie- en paprikapoeder en eventueel peper en zout toe.
Tip: Voeg eens wat stukjes kip of spek toe. Eventueel opdienen met croutons.
Pompoen-gember-walnootjam
Ingrediënten:
1kg pompoenen, geschild en ontdaan van zaadjes in plakjes
1 kg inmaaksuiker
75 gram stukjes walnoot
geraspte schil en sap van 1 citroen
30 gram gebmberwortel
doe de pompoen, suiker citroenschil en-sap en de walnoten in een pan en laat staan tot de volgende dag. Sla de volgende dag de gemberwortel met een hamer fijn en stop de stukjes in een mousselinen zakje. Doe dit in de pan. Roer- op een laag vuur- tot alle suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat zacht sudderen tot de pompoen helemaal doorschijnt. Stort de massa in een koude kom. Verwijder het zakje met gember en schep de jam in warme, gesterilliseerde jampotten. Sluit de potten als ze nog warm zijn; plak de stikker erop als ze koud zijn.
Pompoenchutney
Ingrediënten:
2 kg pompoenblokjes
1 liter kruidenazijn
4 ons schoongemaakte rozijnen
250 gram uien
40 gram gemberwortel, geschild of in stukjes gesneden
1 kg suiker
70 gram gepoft pompoenzaad
8 teentjes knoflook
5 kruidnagels
klein beetje kurkuma, kaneel peper en zout
Laat de ingrediënten zachtjes pruttelen tot alles dik en gebonden is. Vul warme, gesteriliseerde jampotten met het mengsel, sluit ze af als ze nog heet zijn en etiketteer ze later.
pompoen pannenkoeken
Ingrediënten:
1 kg pompoenen
1 liter melk
3-4 eieren
500 gram bloem
1 lepel boter
20 gram gist
een halve lepel zout
stroop of honing
Kook de pompoen, mix met de eieren, bloem, stroop of honing en voeg als laatste de melk toe met boter en zout. Bakken in een koekenpan.