Pompoeneriebest.nl

Activiteiten

Herfstworkshops

Klik op de foto's voor meer voorbeelden workshop
Klik op de foto's voor meer voorbeelden workshop

HERFSTWORKSHOP BIJ POMPOENERIE BEST

DI 16-10 WO 17-10 (VOL) DO 18-10 VANAF 19.00 UUR

Deze workshop is in ons pompoenencafé, inclusief koffie/thee met wat lekker en tijdens de workshop zal er een hapje en een drankje worden geserveerd. Kosten zijn € 25,00 kijk op tabblad foto's (foto 1 t/m 3) en € 35,00 (foto 4 t/m 6)

Graag vooraf even aanmelden via info@pompoeneriebest.nl of telefonisch via 06-53961078.

Andere data zijn in overleg. Bel even wat de mogelijkheden zijn.

 

 

 

Pompoenendagen 2018 (Herfstvakantie)

Maandag 15 oktober tot en met Zondag 21 oktober 2018. Bij pompoenerie zijn vele pompoenen en kalebassen verkrijgbaar. 

Ook tijdens de herfstvakantie zijn er workshops te volgen. Zie onze website.

 

Pompoenerie Best zal ook de keuken induiken voor ambachtelijke pompoenlekkernijen.
• Pompoensoep

• Pompoenjam
• Pompoenchutney

• Pompoencake
Alle recepten hiervan zijn te vinden …… behalve het geheime recept van de pompoencake!

 

Bij ons kunt u genieten van koffie of thee met pompoencake, pompoensoep of van overheerlijke hachee met pompoen.

 

Pompoenen zijn heerlijk om te verwerken in verschillende gerechten, maar hebben ook een hoge decoratieve waarde.

 

De pompoenen en de pompoenlekkernijen zijn tijdens de pompoendagen bij ons verkrijgbaar. Uw fiets of auto parkeert u gratis op loopafstand. De Pompoendagen zijn van maandag 15 oktober tot en met zondag 21 oktober van 10.00 - 17.00 uur op het terrein van Pompoenerie Best aan de Broekstraat 13.

 

 

 

 

Halloween Uitsnijdagen 2018

Griezel mee tijdens de Halloween Pompoen Uitsnijdagen 2018
Kom en griezel gezellig mee en volg onder begeleiding een workshop pompoen uitsnijden.
Laat je fantasie de vrije loop. En als het donker wordt kun je een lichtje in de pompoen doen
 en dan licht het hele gezicht op.
De Halloween Pompoen Uitsnijdagen zijn van 15 oktober tot en met 21 oktober 2018.
U kunt bij ons terecht van 10:00 tot en met 16:00 uur.

Vergeet je fototoestel niet mee te nemen om het eindresultaat vast te leggen.
Tijdens de Halloween Pompoendagen is het café geopend.
Hier kunt u  lekker koffie, chocolademelk of wat anders drinken en heerlijk genieten.
Uiteraard serveren we ook pompoensoep en pompoencake.
Prijs
De workshop kost € 10,- inclusief een pompoen, snijsetje te leen, iets lekkers en wat te drinken,
exclusief een pompoen.
Graag aanmelden via info@pompoeneriebest.nl wanneer je wil komen (datum en voor- of na de middag) en met hoeveel personen.

Pompoensoep

Ingrediënten:

750 gram pompoen, in stukjes

15 gram boter

1 ui

1 rode paprika

1 prei

1 teentje knoflook

1 liter kippenbouillon

zout en vers gemalen zwarte peper

kerriepoeder

paprikapoeder

 

kook de pompoenstukjes gaar in de kippenbouillon en pureer het geheel daarna met een staafmixer of blender. Smelt de boter en fruit hierna zachtjes de ui, prei, paprika en knoflook waarna dit kan worden toegevoegd aan de pompoenpuree met bouillon. voeg voor de smaak kerrie- en paprikapoeder en eventueel peper en zout toe.

Tip: Voeg eens wat stukjes kip of spek toe. Eventueel opdienen met croutons.

Pompoen-gember-walnootjam

Ingrediënten:

1kg pompoenen, geschild en ontdaan van zaadjes in plakjes

1 kg inmaaksuiker

75 gram stukjes walnoot

geraspte schil en sap van 1 citroen

30 gram gebmberwortel

 

doe de pompoen, suiker citroenschil en-sap en de walnoten in een pan en laat staan tot de volgende dag. Sla de volgende dag de gemberwortel met een hamer fijn en stop de stukjes in een mousselinen zakje. Doe dit in de pan. Roer- op een laag vuur- tot alle suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat zacht sudderen tot de pompoen helemaal doorschijnt. Stort de massa in een koude kom. Verwijder het zakje met gember en schep de jam in warme, gesterilliseerde jampotten. Sluit de potten als ze nog warm zijn; plak de stikker erop als ze koud zijn.

Pompoenchutney

Ingrediënten:

2 kg pompoenblokjes

1 liter kruidenazijn

4 ons schoongemaakte rozijnen

250 gram uien

40 gram gemberwortel, geschild of in stukjes gesneden

1 kg suiker

70 gram gepoft pompoenzaad

8 teentjes knoflook

5 kruidnagels

klein beetje kurkuma, kaneel peper en zout

 

Laat de ingrediënten zachtjes pruttelen tot alles dik en gebonden is. Vul warme, gesteriliseerde jampotten met het mengsel, sluit ze af als ze nog heet zijn en etiketteer ze later.

pompoen pannenkoeken

Ingrediënten:

1 kg pompoenen

1 liter melk

3-4 eieren

500 gram bloem

1 lepel boter

20 gram gist

een halve lepel zout

stroop of honing

 

Kook de pompoen, mix met de eieren, bloem, stroop of honing en voeg als laatste de melk toe met boter en zout. Bakken in een koekenpan.